preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Slavonski Brod

Login
Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

 

 

 

Princes krofne

 

1 dl vode                                                    Krema:  4 žumanjka

4 dag maslaca ili margarina                                     vanilija

10 dag brašna                                                         14 dag šećera

2-3 jaja                                                                    1 dcl mlijeka

1/2 žličice praška za pecivo                                    1 žlica brašna

                                                                                 2 dl slatkog vrhnja

 U 1 dl vode doda se maslac, a kada vod zavri, makne se s vatre, doda prosijano brašno odjednom, stavi opet na vatru još jednu minutu i miješa dok se ne ugrije. Tada se makne s vatre, pa se u smjesu utuče jaje po jaje. Smjesa se tuče dok se ne ljušti s kuhače.

Kad se tijesto ohladi, umjesi se prašak za pecivo. Zatim se tijesto s pomoću dvije žličice stavlja u obliku hrpca na namazanu i posipanu tepsiju na većoj udaljenosti jer se uštipci jako nadignu te se stave peći.

Pećnica se ne smije otvarati prvih 10 do 15 minuta, a peku se otprilike 20-25 minuta.

   

Kad su uštipci pečeni, ostave se malo u otvorenoj pećnici, zatim se odreže kapica, a kad su sasvim hladni, nadjenu se kremom i pošećere.

Za kremu se sve namirnice izmiješaju, tuku na pari dok smjesa ne zavri. Zatim se još tuče dok se malo ne ohladi. U ovu smjesu utuče se slatko vrhnje.

U slast!

preskoči na navigaciju