preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Slavonski Brod

 

Krafne

Sastojci:

45 dag glatkog brašna

3 žumanjka

3 dag svježeg ili vrećica suhog kvasca

1 limun

2 žlice šećera

3 žlice maslaca

mlijeko po potrebi

1/4 žličice soli

ulje za prženje

šećer za posipanje

 

Priprema:

Izmrvljeni svježi ili suhi kvasac izmiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka, žlicom šećera i žlicom brašna, pa pokriveno držite na toplom mjestu da se digne na dvostruku količinu.

 

Brašno stavite u zdjelu, dodajte dignuti kvasac, omekšali maslac, žumanjke, sol i šećer i naribanu limunovu koricu, prethodno dobro opranu. Dodajte mlako mlijeko i mijesite tijesto dok se ne pojave mjehurići i dok se tijesto ne odvoji od stijenki posude.

 

Dobro pokrijte i držite na toplome sve dok se ne digne na dvostruku količinu.

 

Tada ga iz zdjele prebacite na pobrašnjelu dasku, premijesite i valjkom razvaljajte na 1 cm debljine.

Kalupom izrežite veće okrugle oblike, poredajte na ubrus i pokrijte da se opet dižu, otprilike 40 minuta.

 

Pržite ih u dosta vrućeg ulja, najprije s one strane na kojoj nisu ležale na ubrusu, a zatim okrenite i drugu stranu.

         

 

Pržene krafne stavite na pladanj i pospite šećerom u prahu.


Popis udžbenika

Popis udžbenika za školsku 2018./19. godinu

Pri nabavi udžbenika obratite pažnju na udžbenike stranog jezikaSvaki učenik uči samo jedan strani jezik te kupuje udžbenike samo za onaj jezik koji uči - njemački ili engleski.

Također, obratite pažnju na udžbenike za vjeronauk i etiku, kako ne biste kupili oba udžbenika, već samo za onaj izborni predmet za koji ste se opredijelili.

1. razred

2. razred

3. razred

Oglasna ploča
Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Obrtnička škola Slavonski Brod / Vladimira Nazora 9, HR-35000 Slavonski Brod / ss-obrtnicka-sb.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju