Krafne
Sastojci:
45 dag glatkog brašna
3 žumanjka
3 dag svježeg ili vrećica suhog kvasca
1 limun
2 žlice šećera
3 žlice maslaca
mlijeko po potrebi
1/4 žličice soli
ulje za prženje
šećer za posipanje
Priprema:
Izmrvljeni svježi ili suhi kvasac izmiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka, žlicom šećera i žlicom brašna, pa pokriveno držite na toplom mjestu da se digne na dvostruku količinu.
Brašno stavite u zdjelu, dodajte dignuti kvasac, omekšali maslac, žumanjke, sol i šećer i naribanu limunovu koricu, prethodno dobro opranu. Dodajte mlako mlijeko i mijesite tijesto dok se ne pojave mjehurići i dok se tijesto ne odvoji od stijenki posude.
Dobro pokrijte i držite na toplome sve dok se ne digne na dvostruku količinu.
Tada ga iz zdjele prebacite na pobrašnjelu dasku, premijesite i valjkom razvaljajte na 1 cm debljine.
Kalupom izrežite veće okrugle oblike, poredajte na ubrus i pokrijte da se opet dižu, otprilike 40 minuta.
Pržite ih u dosta vrućeg ulja, najprije s one strane na kojoj nisu ležale na ubrusu, a zatim okrenite i drugu stranu.
Pržene krafne stavite na pladanj i pospite šećerom u prahu.
Popis udžbenika za školsku 2020./21. godinu
Pri nabavi udžbenika obratite pažnju na udžbenike stranog jezika. Svaki učenik uči samo jedan strani jezik te kupuje udžbenike samo za onaj jezik koji uči - njemački ili engleski, osim zanimanja KUHAR, SLASTIČAR, KONOBAR koji uče oba jezika.
Također, obratite pažnju na udžbenike za vjeronauk i etiku, kako ne biste kupili oba udžbenika, već samo za onaj izborni predmet za koji ste se opredijelili.
Prva smjena
1. 7.10-7.50
2. 7.55-8.35
3. 8.40-9.20
4. 9.30-10.10
5. 10.20-11.00
6. 11.10-11.50
7. 11.55-12.35
Druga smjena
1. 13.20-14.00
2. 14.05-14.45
3. 14.55-15.35
4. 15.45-16.25
5. 16.35-17.15
6. 17.20-18.00
7. 18.05-18.45
« Siječanj 2021 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |