preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Slavonski Brod

 

Jogurt torta s višnjama

Sastojci:

Biskvit: 5 jaja                                           Krema: 3 jogurta

               5 žlica šećera                                           300 g šećera u prahu  

               4 žlice glatkog brašna                            3 vrećice želatine

               2 žlice kakaa                                               (otopiti u 8 žlica vode)

               1/2 vrećice praška za pecivo                1 l vrhnja za šlag

                                                                                  1 kompot od višanja  

 

Priprema:

Umutiti sve sastojke za biskvit i dobro izmiješati dok ne dobijemo glatku smjesu. Smjesu staviti u kalup i peći u zagijanoj pećnici na 180 C.

           

Istucite 8 dcl vrhnja za šlag i dodajte jogurte i šećer u prahu.

          

Želatinu istopiti i dodati u kremu.

          

Pola višanja staviti na biskvit, pa preliti kremom. Staviti drugu polovicu i preliti ostatkom kreme.

  

Preljev za torte napraviti po uputama sa sokom od kompota. Preliti preko torte i ostaviti u hladnjaku bar 2 sata.

Po želji ukrasiti ostatkom 2 dcl šlaga.

  

                                                

I uživajte u Valentinovu!

               

             

 


Oglasna ploča
Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 

CMS za škole logo
Obrtnička škola Slavonski Brod / Vladimira Nazora 9, HR-35000 Slavonski Brod / ss-obrtnicka-sb.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju