preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Slavonski Brod

Login
Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 

 

Anketa drughelp.eu

 

Nastava
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Vatra u ugostiteljskom praktikumu
Autor: Manuela Tomljenović, 6. 3. 2013.

Da u ugostiteljkom praktikumu nikada nije dosadno, pokazalo je predavanje dogotovljavanja jela pred stolom gosta - flambiranje slatkog jela -  uz prezentaciju gosp. Kravata i degustaciju učenika 3. C razreda.

 

 


Flambirane breskve

Receptura (za 2 osobe)

4 veće polovice blanširanih bresaka

50 g šećera

30 g maslaca

10 cl soka od marelica

2 cl soka od limuna

4 male kuglice sladoleda od vanilije

3 cl apricot brandyja

3 cl vinjaka

 

Na kuhalu u tavi malo se karamelizira šećer i doda maslac. Dodamo sok od bresaka i limuna, te kad prokuha u stavu se stave polovice bresaka. Tijekom pirjanja u tavi breskve se probodu vilicom da puste sok.

Kad umak dovoljno iskuha prelijemo pićem i zapalimo.

Prestankom plamena u tavi, ugasimo plamen na kuhalu i na hladne plitke tanjure stavimo po dvije kuglice sladoleda i pokrijemo polovicam breskve. Sve prelijemo umakom iz tave i poslužimo.





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju