preskoči na sadržaj

Obrtnička škola Slavonski Brod

 > Naslovnica
Vijest

Obavijest

Autor: Josip Bartolović, 18. 1. 2019. 18:14

U ponedjeljak, 21.1.2019.g. nastava u 1.smjeni završava u 12.15h, dok nastava u 2.smjeni započinje početkom 3.sata u 14.45h. 

 

 [više]

Božićna čestitka!

Autor: Josip Bartolović, 24. 12. 2018. 21:06

     Božićnim sajmom Obrtničke škole Slavonski Brod koji se održao 21. prosinca 2018. godine uz bogatu izložbu učeničkih radova i svečanom priredbom ispričana je lijepa blagdanska priča, uprihodilo se 7735 kuna. Sav prihod ide Udruzi Slap koja okuplja roditelje i članove obitelji djece oboljele od malignih i rijetkih bolesti.

Hvala dragi učenici, roditelji, posjetitelji!
 

SRETAN BOŽIĆ I USPJEŠNU NOVU GODINU SVIMA!

Više slika ispod...

 [više]

Božićni sajam u Obrtničkoj školi Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Bartolović, 17. 12. 2018. 19:23

 [više]

ADVENT U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Mia Vrljić, 17. 12. 2018. 17:46

Učenici i djelatnici Obrtničke škole Slavonski Brod, u duhu došašća pripremaju se za nadolazeće blagdane. Na fotografijama u prilogu možete pogledati kako su ukrasili prostor svoje škole!

 [više]

POSJET HRVATSKOM SABORU Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mia Vrljić, 4. 12. 2018. 08:41

Naši učenici drugih razreda posjetili su u petak 30.11.2018. Hrvatski Sabor i grad Zagerb u pratnji nastavnica Anite Jergović, Andreje Berkete, Ivanke Lovrić i Snježne Nužde.

Tom prilikom  upoznali su zastupnicu iz Slavonskog Broda gđu. Ljubicu Maksimčuk te s njom kratko razgovarali o zanimljivostima njezinog posla. Prisustvovali su sjednici na galeriji sabornice, slušali raspravu naših zastupnika  i tako iz prve ruke vidjeli kako funkcionira zakonodavna vlast.

Nakon kratkog razgleda centra Zagreba proveli su slobodno vrijeme u jednom shopping centru.

Kako nam je bilo pogledajte slike u prilogu! 

 [više]

CUC2018: Mreža ideja

Autor: Josip Bartolović, 26. 11. 2018. 09:47

      Na dvadesetoj CARNET-ovoj konferenciji pod nazivom CUC20: Mreža ideja, koja se održavala od 21. do 23. studenog u Šibeniku, sudjelovala je i naša škola. Najveća konferencija u području primjene IKT-a u obrazovanju u Republici Hrvatskoj okupila je 1074 sudionika, uključujući nastavnike u osnovnim i srednjim školama, CARNET sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice te informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije.
     Otvorenje konferencije je obilježilo predavanje dr. Roberta Kopala na temu „Kreativnost 4.0: kreativnost usprkos i zahvaljujući 4. industrijskoj revoluciji“ kojim je poslao poruku: “Budućnost je digitalna no potrebno je istovremeno snažno razvijati i neke druge vještine. Koje? Vještine budućnosti. Vještine koje je najteže naći na tržištu rada. To su one vještine koje ne mogu izvoditi strojevi: problem-solving vještine, kreativnost i inovativnost, prilagodljivost, vodstvo, emocionalna inteligencija.” 
     Kroz više od 100 prezentacija i 63 radionice obrađene su glavne teme konferencije te ponuđeni odgovori na brojna pitanja koja se izravno tiču obrazovanja, znanosti i korištenja novih tehnologija. Istaknuta je važnost medijske, digitalne i znanstvene pismenosti, korištenja digitalnih vještina i kritičkog razmišljanja, primjene umjetne inteligencije i neuroznanosti u obrazovanju, kao i efikasnog korištenja tehnologije u obrazovanju. Također, bilo je riječi i o zaštiti osobnih podataka, intelektualnom vlasništvu, poduzetništvu i informatizaciji poslovnih procesa u obrazovnim ustanovama, sigurnosti i ostalim temama i izazovima digitalnog društva.
     Konferenciju je zatvorila dr. Michelle Zimmerman, profesorica na Renton Preparatory Christian School, jednoj od Top 3 STEM škole u SAD-u te jedna od najtraženijih američkih predavačica svojim predavanjem na temu „People First: Technology that Supports Humanity“ i svojim entuzijazmom i optimizmom poslala poruku podrške hrvatskom obrazovnom sustavu koji radi na podizanju digitalne zrelosti škola. Istaknula je važnost tehnologije i bitnost njezinog korištenja prema pozitivnim promjenama u razvoju društva kojima treba stremiti svaki pojedinac, a i sustav, kao i o važnosti identificiranja dugoročnih ciljeva prema kojima bismo se trebali razvijati kao ljudi te formirati obrazovanje prema tim ciljevima.
     Više o konferenciji možete pogledati >ovdje<.
 [više]

SVEČANO OTVORENJE ŠKOLSKE SPORTSKE DVORANE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mia Vrljić, 6. 11. 2018. 11:28

Nakon nekoliko mjeseci radova u našoj školi, dana 5.11.2018. godine otvorena je novoobnovljena športska dvorana. Kako i priliči sve je započelo sportskim i prijateljskim susretom učenika dviju škola. Prijateljsku odbojkašku utakmicu odigrali su učenici i nastavnici Medicinske i Obrtničke škole, te je zatim uslijedio prigodni program. Učenici su pripremili izložbu svojih radova, te gostima s ponosom pokazali obnovljeni hol, hodnik i kupaonice. Škola je, uistinu, ljepša, toplija i primjerenija za boravak učenika i nastavnika S ponosom smo ugostili roditelje, ravnatelje drugih škola i predstavnike Brodsko-posavske županije pročelnicu Anicu Vukašinović i zamjenika župana Damira Mirkovića.

S ponosom  još jednom svima zahvaljujemo na doprinosu i sudjelovanju!

Pogledajte slike u prilogu!

 [više]

Dragim gostima, učenicima, roditeljima i djelatnicima... Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mia Vrljić, 2. 11. 2018. 10:42

    Učenici 1. smjene trebaju doći u 11.50 h u školsku dvoranu u pratnji predmetnih nastavnika. Učenici 2. smjene su dobrodošli na program. Nastava u drugoj smjeni započinje drugim satom u 14.00h!

 [više]

Sudjelovanje na futsalu, školska godina 2018./2019.

Autor: Mia Vrljić, 31. 10. 2018. 07:58

Dana 30. listopada učenici naše škole su nakon dugog niza godina opet sudjelovali u natjecanju u futsalu. Učenici koji su sudjelovali su:

Kuzmanovski Gabriel 1.C

Baričević Domagoj 1.C

Čorak Mateo 1.G2

Opačak Antonio 2.C

Čičić Lovro 2.C

Lazarić Matijas 2.D

Martić Antonio 2.D

Čuljak Bruno 2.E

Zeba Stjepan 2.G1

Marinović Denis 3.G2

Voditelj je bio nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture Krunoslav Ravnjak.

Drago nam je što su naši učenici branili boje svoje škole i što su sudjelovali u natjecanju, te time osvijestili i podržali zdrav način života! Čestitke i pohvale učenicima i nastavniku na sudjelovanju!

 [više]

Budućnost Europe: prilike i izazovi za Slavoniju Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mia Vrljić, 23. 10. 2018. 09:07

Naši učenici, Gordon Kerekovic, Antonio Opacak, Maihael Nikolic, Matko Miletic i Matija Ratkovic iz 2. C i B razreda, sudjelovali su 16.listopada 2018. na raspravi u organizaciji predstavništva Europske komisije i Europe Direct Informacijskog centra u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu uz pratnju nastavnice Anite Jergović.

Gosti rasprave bili su ministar rada i mirovinskog sustava gospodin Marko Pavic i EU zastupnica Biljana Borzan te predstavnici većih medijskih kuca s područja Slavonije. Teme rasprave bile su Europski proračun s fokusom na mlade, europski izbori, migracije i sigurnost, borba protiv bacanja viska hrane i dvostruka kvaliteta proizvoda. Naši učenici su se aktivno uključili postavljajući pitanja panelistima, a i dobili su nove informacije posebno o mogućnosti uključivanja u Erasmus plus program.

U prilogu pogledajte fotografije! 

 [više]

KROS-ŽUPANIJSKO NATJECANJE ŠKOLSKA GODINA 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mia Vrljić, 18. 10. 2018. 17:02

Dana 18. listopada učenici naše škole po prvi put sudjelovali su na županijskom natjecanju u krosu u organizaciji Školskog sportskog saveza Brodsko-posavske županije. Učenici koji su sudjelovali su:

1. Čičić, Lovro (2.C)

2. Čuljak, Bruno (2.E)

3. Lazarić, Matijas (2.D)

4. Opačak, Antonio (2.C)

Voditelj je bio nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture Dalibor Tunuković.

Drago nam je što su naši učenici branili boje svoje škole i što su sudjelovali u natjecanju, te time osvijestili i podržali zdrav način života! Čestitke i pohvale učenicima i nastavniku na sudjelovanju!

U prilogu pogledajte fotografije! 

 [više]

VAŽNA OBAVIJEST UČENICIMA!

Autor: Mia Vrljić, 10. 10. 2018. 00:31

Kako je istaknuto na održanoj sjednici, koncentracije onečišćujućih tvari u zraku izmjerene u 22.00 sati su unutar dozvoljenih granica, a svakako će se nastaviti pratiti koncentracije onečišćujućih tvari u zraku o čemu će se građane izvještavati. Grad Slavonski Brod obavještava da sve škole na području grada sutra redovno rade. NASTAVE IMA ZA OBJE SMJENE!!  [više]

2. rok pomoćničkih ispita

Autor: Josip Bartolović, 2. 10. 2018. 15:29

Raspored održavanja drugog roka pomoćničkog ispita u Obrtničkoj školi:

9. listopada 2018. u 13.00h - PISANI DIO

15. listopada 2018. prema dogovoruUSMENI DIO

                                                     Predsjednica Povjerenstva 

                                                              Anđelka Budimir

 [više]

Pomoćnički ispit

Autor: Manuela Tomljenović, 24. 9. 2018. 13:40

Uvjerenja o položenom pomoćničkom ispitu 

prvog (ljetnog) roka 2018./2019. 

možete podići u školskoj referadi

od 10.00 do 13.00h

 

 [više]

OBILJEŽAVANJE HRVATSKOG OLIMPIJSKOG DANA 2018. GODINE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mia Vrljić, 21. 9. 2018. 11:28

 [više]

2. rok pomoćničkih ispita

Autor: Josip Bartolović, 8. 9. 2018. 09:05

Kalendarom pomoćničkih ispita za razdoblje od rujna 2018. do listopada 2019. godine predviđen je 2. rok za polaganje pomoćničkih ispita (od 15. rujna do 15. listopada 2018.).

Prijave kandidata za 2. rok su do 17. rujna 2018. godine.

1. rok polaganja pomoćničkih ispita održat će se prema Kalendaru pomoćničkih ispita i to:

  • praktični dio ispita od 1. do 5. listopada 2018. godine (za kandidate koji su u obvezi polaganja)
  • pisani dio ispita 9. listopada 2018. godine
  • usmeni dio ispita 15. listopada 2018. godine.

Objava konačnog popisa prijavljenih kandidata po strukovnim programima te mjesto i vrijeme održavanja pomoćničkog ispita biti će objavljeni na web stranici Agencije najkasnije 21. rujna 2018. godine.

Radi zaštite osobnih podataka prijavljenih kandidata, a s obzirom na odredbe Opće uredbe o zaštiti podataka, popis kandidata će biti objavljen kao i do sada, ali će se moći otvoriti sa šifrom koja će biti poslana školi.

 [više]

ODLUKA O POČETKU I ZAVRŠETKU NASTAVNE GODINE, BROJU RADNIH DANA I TRAJANJU ODMORA UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA ZA ŠKOLSKU GODINU 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Bartolović, 6. 9. 2018. 11:10

Izvadak iz Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2018./2019..


Školska godina počinje 1. rujna 2018., a završava 31. kolovoza 2019. godine.

Nastavna godina počinje 3. rujna 2018., a završava 14. lipnja 2019. godine.

Nastava se ustrojava u dva polugodišta.

  • prvo polugodište traje od 3. rujna 2018. do 21. prosinca 2018. godine.
  • drugo polugodište traje od 14. siječnja 2019. do 14. lipnja 2019., a za učenike završnih razreda srednje škole do 22. svibnja 2019. godine.

Zimski odmor učenika počinje 24. prosinca 2018. godine, a završava 11. siječnja 2019. godine te nastava počinje 14. siječnja 2019. godine.

Proljetni odmor učenika počinje 18. travnja 2019. godine, a završava 26. travnja 2019. godine te nastava počinje 29. travnja 2019. godine.

Ljetni odmor počinje 17. lipnja 2019. godine, osim za učenike koji polažu predmetni, razredni, dopunski, razlikovni ili neki drugi ispit, koji imaju dopunski rad, završni rad ili ispite državne mature te za učenike u programima čiji se veći dio izvodi u obliku vježbi i praktične nastave i za učenike koji u to vrijeme imaju stručnu praksu, što se utvrđuje godišnjim planom i programom rada škole.

>Kalendar_rada 2018-19 (ucenici.com)

 [više]

Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Josip Bartolović, 5. 9. 2018. 09:31

     Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni javni poziv za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2018. godinu.

Ovaj Otvoreni javni poziv namijenjen je učenicima srednjih škola koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja (JMO) za zanimanja iz Pravilnika o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08).

Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za dodjelu u okviru ovog Otvorenog javnog poziva iznose 18.000.000,00 kuna, od čega je 85% sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz nacionalnih sredstava.

Ukupni iznos potpore koja se može dodijeliti je 9.000,00 kuna po učeniku, za školsku godinu 2018./2019. (od 01.09.2018. do 31.08.2019. godine).

Prijava (Prijavni obrazac s propisanom dokumentacijom) se podnosi Ministarstvu neposredno ili putem pošte od 1.9.2018. do 19.10.2018. godine na adresu:

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA

„Prijava na Otvoreni javni poziv – Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“

Ulica grada Vukovara 78

10000 ZAGREB

Sve informacije o Projektu „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ te popis tražene dokumentacije, dostupni su na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta  https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo

Obrasce možete preuzeti u prilogu (na više).

 [više]

Čestitke našem bivšem učeniku Mariju Mandžukiću i cijeloj nogometnoj reprezentaciji na ulasku u finale Svjetskog prvenstva u nogometu. Čestitke i na dodijeljenoj Povelji za počasnog građanina Slavonskog Broda!

Autor: Mia Vrljić, 13. 7. 2018. 13:14

 [više]

Postani vješt obrtnik

Autor: Josip Bartolović, 4. 7. 2018. 10:30

    Učenici Obrtničke škole Slavonski Brod poslije trogodišnjega školovanja postaju pravi vješti obrtnici. Ove godine učenici mogu birati između 12 zanimanja, a prilikom odluke da se nakon osnovne škole upišu upravo u Obrtničku školu, učenicima i roditeljima svakako je dragocjena informacija da po završetku trogodišnjega obrazovanja učenici brzo mogu dobiti posao u Hrvatskoj, ali i da imaju priliku nastaviti školovanje ako tako odluče. Osim toga, za deficitarna zanimanja stolar, tapetar, krojač, mesar, pekar, kuhar, konobar  učenicima stipendije daje Ministartvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, ali i tvrtke kao što su Valamar hoteli, mesnice Bebrinka i Vindon, tvornica Boxmark, MOBILAR (više o stipendijama ovdje). 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Oglasna ploča
Raspored zvonjenja

Prva smjena

       1.   7.10-7.55

       2.   8.00-8.45

       3.   8.50-9.35

       4.  9.40-10.25

            VELIKI ODMOR

       5.  10.40-11.25

       6.  11.30-12.15

       7.  12.20.13.00       

Druga smjena

      1.   13.10-13.55

      2.   14.00-14.45

      3.   14.50-15.35

      4.   15.40-16.25

           VELIKI ODMOR

      5.   16.40-17.25

      6.   17.30-18.15

      7.   18.20-19.00

Popis udžbenika

Popis udžbenika za školsku 2018./19. godinu

Pri nabavi udžbenika obratite pažnju na udžbenike stranog jezikaSvaki učenik uči samo jedan strani jezik te kupuje udžbenike samo za onaj jezik koji uči - njemački ili engleski.

Također, obratite pažnju na udžbenike za vjeronauk i etiku, kako ne biste kupili oba udžbenika, već samo za onaj izborni predmet za koji ste se opredijelili.

1. razred

2. razred

3. razred

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Obrtnička škola Slavonski Brod / Vladimira Nazora 9, HR-35000 Slavonski Brod / ss-obrtnicka-sb.skole.hr / ured@ss-obrtnicka-sb.skole.hr
preskoči na navigaciju